torsdag 21 februari 2008

Mer Seoul

Lite bilder från våra varanden och göranden i Seoul.


Vi besökte ett nationaltempel som jag inte minns namnet på just nu. Området påminde lite om banor i nintendospel som skulle vara i "asiatiska" miljöer. På bilden är dock inte templet, bara en random pagoda-byggnad.


En slags galleria vi besökte. Den går runt en innangård och har massa små affärer. Här finns bland annat en socialistprylbutik, ett mysigt café och restauranger längst upp.


Besök vid den demilitariserade zonen vid gränsen till Nordkorea. De anspråkslösa husen i bakgrunden är alltså nordsidan. Landet ser fridfullt ut men det är jävligt mycket minor i marken bortom kikarna ska man veta. Kanske därför det är fridfullt, i och för sig.


Vi tog en tur i affärskvarteren. Jag tyckte att det snurrade monumentet till vänster i bild var lite roligt.


Stadsdelen Hongdä, som ska vara "hipp"/"ungdomlig". Eftersom jag inte är mycket av endera var det svårt att avgöra, men det var trevlig stämning där.


Utsikt över staden (en del av den i alla fall) från en skyskrapa.


Café Lighthouse, vid Anam, med västerländsk mat (vi åt korv och ägg-brunch).



2 kommentarer:

Koreabloggen sa...

a) Det "fridfulla" mintätaområdet vid DMZ:n sägs vara ett av världens bäst bevarade fågelreservat, tydligen ska det krylla av arter som skulle få vilken fältbiolog som helst att skutta av lycka...

b) Fanns några Nordkoreaprylar i socialistprylbutiken?

Patrick sa...

Nix, inget sånt - det var väldigt oskyldiga saker, typ "fred i världen", "vår värld är inte till salu eller så" och sånt.