torsdag 21 februari 2008

Tokyo

Vi var i Tokyo fem dagar, det var en kul och häftig stad.



Vi bodde på ett hostel i Asakusa, i närheten av denna byggnad, med en skulptur av arkitekten Philippe Stark. Den var svår att missa.



Jag med kaffe. VI drack mycket kaffe under vistelsen.



När vi gick på en gata i Shibuya kom det plötsligt förbi en karavan av svarta bilar med japanska flaggan, som spelade musik med tal överdubbat på dånande volym. "Det kändes som en statskupp."



Harajuku girls. Eller kids generellt, det vill säga Mobbade Barn Med Alternativa Stilar som hänger vid en bro i stadsdelen Harajuku.


Utsikt från Tokyo Metropolitan Government Building. Tokyo är en stor stad, men har till skillnad från Seoul relativt få skyskrapor och höghus, utan är snarare platt och täcker stor yta.



Finbrunch på en restaurang som hette Angelina. Detta är då Carolines måltid, eftersom min (croque monsieur, eller vad det egentligen var: hônekaka med smält ost på) gjorde sig sämre på bild.


Tungt trafikerad (av fotgängare) korsning i Shibuya. Starbucks:en i bakgrunden ska enligt uppgift vara världens "busiest". Det kan kanske bero på att den bara har två kassor.



En pagoda i Asakusa, i närheten av där vi bodde. Detta ska tydligen vara Japans näst högsta sådana.


Vi tog skyrail-linjen ut till den artificiella ön Obaida, vilket var riktigt häftigt.


Fantastiskt god sushi.



Caroline är fin. Kaffe, smooch och iPod i Ebisu - lyckan är gjord.

1 kommentar:

Marcus sa...

Sjyssta bilder! Bodde i Tokyo ett år för länge sedan. Kan sakna det lite nu när jag ser bilderna..